Over Evelyn

Gepassioneerd en gecertificeerd hondentrainer, opgeleid door Jorn Claeys (De Snuffel).

Als kind was het reeds overduidelijk dat ik graag dieren zag. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik door de jaren heen een gepassioneerde dierenvriend ben geworden.

Het trainen van dieren is iets waar ik al jaren mee bezig ben. Het is begonnen met een poes leren aan de leiband lopen (bij gebrek aan een hond) tot het opleiden van paarden en honden. Zelfs onze schapen Bobbie en Billie luisteren goed.

Toen ik James, mijn eerste Jack Russel,  in huis nam 11 jaar geleden moest hij uiteraard getraind worden. Dit laatste deed ik toen al in de hondenschool De Snuffel.

De stap om daar een opleiding te volgen was dan ook zeer klein aangezien Jorn mij 11 jaar geleden geholpen heeft met een sterke basis waar ik vandaag nog altijd de vruchten van pluk. Ondertussen volgde ik ook extra opleidingen bij Central Bark en Saraïka.

In 2020 heb ik besloten om een hondenpension te beginnen, in combinatie met het geven van les en interne opleiding van honden.

Dit gebeurt steeds in een oase van rust. Rust is namelijk zeer belangrijk en vormt de basis. 

Uiteraard ga ik hondvriendelijk te werk en gebeurt dit op maat van de hond en het baasje.

hondenhotel kwispelranch zedelgem puppytraining hondentraining
hondenhotel kwispelranch zedelgem puppytraining hondentraining

Bij de Kwispelranch kan je terecht voor zowel het opleiden van jonge honden als het heropvoeden van oudere honden.

Ik geloof erin dat elke hond (en baas) geholpen kan worden. Elke hond vormt een kunstmatige roedel met zijn of haar gezin en eventueel andere huisdieren. Graag help ik jullie om je hond zijn plaatsje te laten vinden in jullie roedel.

Is deze methode vanzelfsprekend en gemakkelijk? Zeker niet, hou je maar vast aan een stevige theorieles en veel aanpassingen! Eens jullie op dezelfde golflengte zitten zal je zien dat het allemaal vanzelfsprekend wordt.

Ik zal je leren je hond te begrijpen en wat je hond eigenlijk echt nodig heeft. Je leert hondentaal spreken en het lezen van je eigen hond maar ook andere honden.

Je zult ook leren hoe je je hond kan leiden en beschermen en structuur kan aanbieden waar je hond op kan terugvallen als het wat moeilijker gaat.

Het is een cirkel waarbij alle schakels juist moeten zitten en dus niet alleen begeleiding van honden maar ook van de baasjes.